به تازگی سیاره ی غول پیکر گازی شکل جدیدی کشف شده که برای آن نام KELT 11b انتخاب شده است. این سیاره ی به شدت متورم حدود 320 سال نوری دورتر از ما قرار داشته و 40 درصد بزرگ تر از مشتری می باشد، با این وجود تنها یک پنجم جرم بزرگ ترین سیاره ی منظومه ی شمسی ما را دارد. برای اطلاعات بیشتر با ما در بهترین ها در زمین همراه باشید.
جوشا پپر، سرپرست گروه پژوهشگرانی که این سیاره را کشف کرده اند، گفته است: «ما از تراکم بسیار پایین این سیاره متعجب شده ایم. این سیاره تقریبا به چگالی استیروفوم با یک اتمسفر فوق العاده می باشد.»
پژوهشگران به دنبال غول های گازی در اطراف ستاره های درخشان هستند، اما هیچ وقت یافتن چنین سیارات بزرگ و کم جرمی را پیش بینی نکرده بودند. زیرا ستاره ی سیاره ی پوفی، Kelt 11، یک خورشید زرد درخشان بوده که طبق ادعای پپر بر اساس نور آن می توان اندازه گیری دقیقی از اتمسفر این سیاره داشت.
وی اینطور شرح داده است: «این یک بستر تست عالی برای اندازه گیری اتمسفرهای سایر سیارات می باشد.»
تحلیل اتمسفرهای فراسیارات برای بررسی نشانه های زیستی ممکن مانند اکسیژن و متان، گام بعدی پژوهشگران در یافتن سایر سیارات شبه زمینی می باشد. تلسکوپ های نسل بعدی مانند تسلکوپ فضایی جیمز وب و تسلکوپ بزرگ اروپا در شیلی می توانند از ابزارهای مهم این گام بعدی تحقیق باشند.
KELT-11b تنها جسم حبابی موجود در منظومه اش نیست. ستاره ی آن، KELT-11 در اواخر عمر خود قرار داشته و به زودی به یک غول گازی قرمز تبدیل می شود. این ستاره طی صد میلیون سال بعدی، KELT-11b را فرا خواهد گرفت، سیاره ای که اکنون حول این ستاره در یک مدار فشرده با زمان کمتر از پنج روز، در گردش است.
این تحقیق در ژورنال The Astronomical Journal منتشر شده است.